Η τοποθέτηση των ρολών στα ακίνητα, ευνοεί τις ανάγκες μας όσον αφορά την σκίαση του εσωτερικού μας χώρου με φυσικό επακόλουθο την εξοικονόμηση χρημάτων, την προσωπική μας ασφάλεια καθώς και την ασφάλεια του χώρου. Σε οικιακή χρήση, τοποθετούνται συνήθως μαζί με τα κουφώματα χωρίς όμως να είναι και κανόνας! Υπάρχει περίπτωση ο καταναλωτής να θέλει να αντικαταστήσει τα παλιά ρολά με νέα, χωρίς να προβεί και σε αντικατάσταση των κουφωμάτων. Επίσης μπορεί να προσθέσει ρολό σε κατασκευή που αρχικά δεν υπήρχε. Την ίδια λογική έχει και η τοποθέτηση ρολών σε επαγγελματικούς και βιομηχανικούς χώρους, η οποία μπορεί να γίνει στο αρχικό ή στο τελικό στάδιο της κατασκευής.
Τα ρολά επιλέγονται ως εξής:

Το κουτί: είναι κατά μήκος στο πάνω μέρος της κατασκευής όπου μαζεύει μέσα του η επιφάνεια του ρολού. Οι διαστάσεις των κουτιών ορίζονται από τις διαστάσεις της κατασκευής.Τα κουτιά που υπάρχουν στο εμπόριο είναι:
Ίσια ή οβάλ, όπου η επιλογή γίνεται κατά προτίμηση του πελάτη και
Τα συμβατικά ή θερμό – διακοπής κουτιά. Η διαφορά τους είναι στη μόνωση που φέρουν τα κουτιά θερμό – διακοπής και συνδιάζονται πάντα με αντίστοιχα κουφώματα.

Την ψάθα: είναι η επιφάνεια του ρολού που αποτελείται από τα λεγόμενα (φυλλαράκια) και οι επιλογές που έχουμε είναι αρκετές ώστε να καλύψουν κάθε είδους ανάγκη:
Αλουμινίου – πολυουρεθάνης: είναι μία οικονομική λύση, ενώ υστερεί στην ασφάλεια λόγω του χαμηλού του βάρους.
Αλουμινίου (βαρέου τύπου): μας παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια και είναι η επιλογή που γίνεται κατά κόρον σε οικιακά ρολά.
Μεταλλικά διάτρητα ή δικτυωτά, με κύρια εφαρμογή τους σε επαγγελματικούς χώρους (βιτρίνες καταστημάτων).
Την κίνηση, η οποία διαμορφώνει και αυτή σημαντικά το κόστος του τελικού συστήματος:
Χειροκίνητο με ιμάντα ή μανιβέλα,
Με μοτέρ, όπου με το πάτημα ενός διακόπτη έχουμε την κίνηση του ρολού
Με μοτέρ / μανιβέλα, εξυπηρετεί σε διακοπή ρεύματος, όπου το μοτέρ δεν είναι εφικτό να λειτουργήσει, όπου και γίνεται η χρήση της μανιβέλας.
Με τηλεχειρισμό, μας εξασφαλίζει την κίνηση όλων των ρολών στο χώρο μας με ένα μόνο χειριστήριο.
Το χρώμα: όλα τα εμφανή στοιχεία του ρολού, βάφονται ηλεκτροστατικά και σε όλες τις αποχρώσεις.