Κόστος κουφωμάτων αλουμινίου

Ποιοι παράγοντες καθορίζουν το κόστος για κουφώματα αλουμινίου;

 1. Τετραγωνικά μέτρα – διαστάσεις
 2. Χρώμα κουφώματος
 3. Τύπος κουφώματος
 4. Σχήμα κουφώματος

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή είδη κουφωμάτων αλουμινίου;

Συρόμενα Επάλληλα Κουφώματα Αλουμινίου

Συρόμενα Χωνευτά Κουφώματα Αλουμινίου

Συρόμενα Φιλητά Κουφώματα Αλουμινίου

Ανοιγόμενα Κουφώματα Αλουμινίου

Σταθερά Κουφώματα Αλουμινίου

Υαλοπετάσματα Αλουμινίου

Πτυσσόμενα Κουφώματα Αλουμινίου

Ενεργειακά Κουφώματα Αλουμινίου

Αίθρια Κουφώματα

Τι να προσέξεις, όταν επιλέγεις παράθυρα αλουμινίου;

 1. Βρες τις σωστές διαστάσεις
 2. Διάλεξε ποιοτικούς υαλοπίνακες & τζάμια
 3. Τοποθέτησε συστήματα ασφαλείας παραθύρων
 4. Βρες τον τύπο παραθύρων που χρειάζεσαι
 5. Καθόρισε τον προϋπολογισμό σου

Μπορεί ένα παράθυρο αλουμινίου να έχει παραδοσιακή αισθητική;

Φυσικά! Γνωστά και ως “παραδοσιακά παράθυρα αλουμινίου”, τα παράθυρα αυτά παρομοιάζουν την αισθητική του φυσικού ξύλου. Το βασικό τους πλεονέκτημα είναι, πως ενώ μοιάζουν με ξύλινα, στην πραγματικότητα δεν έχουν ανάγκη την ίδια συντήρηση και φροντίδα. Έτσι, απολαμβάνεις όλη την αισθητική του ξύλου, με όλα τα οφέλη που προσφέρουν τα παράθυρα από αλουμίνιο.

Γιατί αξίζει να προτιμήσεις κουφώματα αλουμινίου;

 1. Έχουν τεράστια διάρκεια ζωής
 2. Δημιουργούν ιδανικά συστήματα ασφαλείας
 3. Διατηρούν την απόχρωσή τους με το πέρασμα του χρόνου
 4. Είναι φιλικά προς το περιβάλλον
 5. Διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία επιλογών
 6. Προσφέρουν άριστη μόνωση (ισχύει για τα θερμά κουφώματα)
 7. Καθαρίζονται και συντηρούνται εύκολα

Γιατί αξίζει να προτιμήσεις κουφώματα από pvc;

 1. Είναι πιο οικονομικά από κουφώματα αλουμινίου
 2. Προσφέρουν καλή μόνωση
 3. Αν είναι καλής ποιότητας, δεν φουσκώνουν
 4. Διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία επιλογών

Γιατί αξίζει να τοποθετήσεις κουφώματα από ξύλο;

 1. Επιλογή με διαχρονική – ζεστή αισθητική
 2. Καλή ηχομόνωση
 3. Καλή θερμομόνωση (όταν βρίσκονται σε καλή κατάσταση)
 4. Ανάγκη συντήρησης, η οποία όμως γίνεται εύκολα
 5. Πολλά χρόνια αντοχής (εφόσον γίνεται συντήρηση)

Κουφώματα αλουμινίου - Παράθυρα & Πόρτες

Τα κουφώματα αλουμινίου αποτελούν μια από τις πιο αγαπημένες επιλογές για κουφώματα σπιτιών, αλλά και επαγγελματικών χώρων. Χωρίζονται σε ψυχρά και θερμά αλουμίνια, όπου ο κάθε τύπος περιλαμβάνει διάφορα είδη κουφωμάτων που μπορείς να τοποθετήσεις, όπως μπαλκονόπορτες και παράθυρα αλουμινίου.Ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου σου, μπορείς να επιλέξεις και θερμομονωτικά κουφώματα αλουμινίου, τα οποία αναβαθμίζουν ενεργειακά το χώρο σου και εξοικονομούν ενέργεια. Η εταιρία μαςείναι στη διάθεσή σου καθημερινά, για να μελετήσουν το χώρο σου και να σε προμηθεύσουν με τα καλύτερα αλουμίνια, αλλά και να αναλάβουν την άμεση τοποθέτησή τους.

Τι είναι τα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου;

Τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα είναι ευρέως γνωστά στην αγορά ως ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου. Στην ουσία, αυτό που ξεχωρίζει τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα από τα συμβατικά προφίλ αλουμινίου είναι η χρήση ειδικού μονωτικού υλικού συνήθως πολυαμιδίου, το οποίο δεν επιτρέπει μεγάλη μεταφορά ενέργειας μέσα απο το προφίλ αλουμινίου και με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται υψηλή θερμομόνωση αλλά και ηχομόνωση.

Τι είναι η θερμομονωση στα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου;

Η θερμομόνωση των κουφωμάτων (συντελεστής θερμοπερατότητας) μετριέται σε W/m2K, και στην ουσία ο αριθμός αυτός ορίζει την ποσότητα θερμότητας (σε Watt), ανά μονάδα χρόνου που μπορεί να διαπεράσει ένα κούφωμα με επιφάνεια 1m2, όταν η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ των δύο επιφανειών του (μέσα – έξω) είναι 1 βαθμός (1 o C).

Πόσο ασφαλείς είναι τα κουφώματα αλουμινίου;

Η Ασφάλεια στις ημέρες μας είναι ένα θέμα που μας/σας απασχολεί όλο και περισσότερο καθημερινά. Το πόσο ασφαλές είναι ένα κούφωμα εξαρτάται από τρία πράγματα, τα προφίλ αλουμινίου, τους υαλοπίνακες και τους μηχανισμούς. Η Ασφάλεια των κουφωμάτων μετριέται με κατηγορίες αντίστασης WK (Wiederstand Klasse).

Κατηγορία WK 1 : Η πρώτη κατηγορία αναφέρεται στην προσπάθεια που απαιτείται για να ανοίξει ένα παράθυρο με τη δύναμη του σώματος π.χ. με κλωτσιά, με ανασήκωμα, με τράβηγμα ή πέφτοντας πάνω. Σε αυτή την κατηγορία κατατάσσονται μόνο κουφώματα με βασική υάλωση και ο διαρρήκτης δε χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα καταρτισμένος.

Κατηγορία WK 2 : Σε αυτή την κατηγορία ο ευκαιριακός δράστης χρησιμοποιεί απλά εργαλεία, όπως κατσαβίδια, πένσες, σφήνες, κ.λπ., για να παραβιάσει το κλειδωμένο κούφωμα.

Κατηγορία WK 3 : Σε αυτή την κατηγορία ο ευκαιριακός δράστης χρησιμοποιεί για να ανοίξει την πόρτα ή το παράθυρο, πρόσθετα μικρά εργαλεία, όπως δεύτερο κατσαβίδι, σκύλα ή λοστό.

Κατηγορία WK 4 : Σε αυτή την κατηγορία ο έμπειρος δράστης χρησιμοποιεί εργαλεία όπως βαριοπούλα, πριόνι, σφυρί, σκαρπέλο ή δράπανο μπαταρίας.

Κατηγορία WK 5 : Ο έμπειρος δράστης σ’ αυτή την κατηγορία χρησιμοποιεί επιπλέον ηλεκτρικά εργαλεία, όπως το τρυπάνι, πριόνι ή σέγα και ηλεκτρικό τροχό με μέγιστη διάμετρο δίσκου 125 χιλιοστά

Κατηγορία WK 6 : (η υψηλότερη κατηγορία) ο έμπειρος δράστης χρησιμοποιεί ηλεκτρικό τροχό με μέγιστη διάμετρο δίσκου 250 χιλιοστά ή άλλα πρόσθετα ενισχυμένα ηλεκτρικά εργαλεία.

Παντζούρια αλουμινίου με πτυσσόμενα κάγκελα

Για ασύγκριτη ασφάλεια μπορεί να γίνει συνδυασμός σε ανοιγόμενα η συρόμενα παντζούρια αλουμινίου με πτυσσόμενα κάγκελα .

Κουφώματα αλουμινίου ασφαλείας

Η εταιρεία μας μπορεί να κατασκευάσει κουφώματα αλουμινίου με ενισχυμένα προφίλ. Στα παντζούρια αλουμινίου μπορεί να τοποθετηθεί πολλαπλό κλείδωμα. Ακόμα υπάρχουν στη διάθεση σας, ενισχυμένες περσίδες ρολών, οδηγοί ρολών με ενισχυμένη λάμα αλουμινίου στην εξωτερική πλευρά, που παρέχουν επιπλέον ενίσχυση για αντιδιαρρηκτική προστασία, νέοι ενισχυμένοι πίροι ασφαλείας που κλειδώνουν το ρολό στο κάτω μέρος καθώς και άξονες που δεν επιτρέπουν την αντίθετη περιστροφή κατά την παραβίαση.

Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα προληπτικό service κουφωμάτων;

Η πρόληψη λένε ότι είναι η καλύτερη θεραπεία. Αν και τα κουφώματα συνήθως είναι ανθεκτικές κατασκευές, δεν παύουν να θέλουν κι αυτά κάποια προσοχή. Για να συνεχίσουν να λειτουργούν σαν καινούργια και να γλυτώσεις την επισκευή κουφωμάτων, η καλή συντήρηση είναι η μόνη λύση.

Με το service κουφωμάτων θα εξασφαλίσεις ότι πόρτες και τα παράθυρα σου θα διατηρήσουν τις ιδιότητες για τις οποίες τα επέλεξες. Αν θέλεις, λοιπόν, να σου προσφέρουν την ίδια αντιδιαρρηκτική ασφάλεια, με την πρώτη μέρα που τα έβαλες , πρέπει να φροντίζεις για την καλή κατάσταση τους. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις ιδιότητες της θερμομόνωσης, ηχομόνωσης και στεγάνωσης. Διάβασε τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα τακτικό service κουφωμάτων.

Έλεγχος της κάσας του κουφώματος και των αρμών μεταξύ του κουφώματος και του τοίχου
Έλεγχος των περιμετρικών μηχανισμών (λάστιχα, βουρτσάκια, κλπ.)
Έλεγχος μηχανισμών κίνησης και κλεισίματος (μεντεσέδες,μηχανισμός ανάκλησης, κλπ.)
Έλεγχος των υαλοπινάκων

Ποιοι είναι οι συχνότεροι λόγοι που θα χρειαστείς επιδιορθώσεις αλουμινίων;

Οι επιδιορθώσεις αλουμινίων, δεν αποτελούν ένα συχνό φαινόμενο, κυρίως εξαιτίας της αντοχής του αλουμινίου ως υλικό. Ωστόσο, οι επαγγελματίες μας, μάς ενημέρωσαν για τους συχνότερους λόγους για τους οποίους αναλαμβάνουν επισκευές και επιδιορθώσεις αλουμινίων:

Φθορά στην κάσα του κουφώματος και στον αρμό μεταξύ του κουφώματος και τοίχου.

Φθορά στους περιμετρικούς μηχανισμούς (αλλαγή λάστιχα, αλλαγή βουρτσάκια σε αλουμίνια, κλπ.).

Προβλήματα στους μηχανισμούς κίνησης και κλεισίματος (μεντεσέδες,μηχανισμός ανάκλησης κλπ.).

Πρόβλημα στους υαλοπίνακες.

Βλάβη στο μηχανισμό ανάκλησης των παραθύρων.

Ποιες είναι οι δημοφιλέστερες εργασίες στις επισκευές αλουμινίων;

Οι επισκευές αλουμινίων μπορεί να έχουν στόχο μία αναβάθμιση ή αντικατάσταση των φθαρμένων μερών των αλουμινίων. Οι επαγγελματίες τεχνικοί μας, έχοντας αναλάβει εκατοντάδες εργασίες στον τομέα των αλουμινίων, μας έδωσαν μία λίστα με τις δημοφιλέστερες εργασίες στην επισκευή αλουμινίου:

Αντικατάσταση σίτας

Αλλαγή ροδάκια μπαλκονόπορτας

Αλλαγή λάστιχα αλουμινίων

Αλλαγή βουρτσάκια σε αλουμίνια

Τοποθέτηση πρόσθετων κλειδαριών ή ασφαλειών

Αλλαγή ιμάντα και ταμπακιέρα ρολού

Αντικατάσταση τσιμούχας και ράουλων

Επισκευή μοτέρ ρολών

Επισκευή ή αντικατάσταση μηχανισμών

Αλλαγή τζαμιού σε παλιά κουφώματα αλουμινίου

Επισκευή μεντεσέδων

Αλλαγή ραούλων μπαλκονόπορτας

Ποιες είναι οι πιο συχνές περιπτώσεις που θα χρειαστείς επισκευή κουφωμάτων αλουμινίου;

Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις, όπου δε μπορείς να αποφύγεις την ανάγκη για επαγγελματική επισκευή κουφωμάτων αλουμινίου. Κάποιες τέτοιες περιπτώσεις είναι οι εξής:

 1. Εισχώρηση υγρασίας στο τζάμι

Αποτελεί ένα αρκετά ενοχλητικό πρόβλημα, καθώς πέρα από το αισθητικό κομμάτι, επιδρά αρνητικά και στη συντήρηση κουφωμάτων αλουμινίου. Η αιτία εμφάνισης του είναι ένα συνδυασμός πολλών διαφορετικών κακοτεχνιών και δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα. Η λύση θα έρθει μόνο από κάποιον έμπειρο τεχνικό που θα αναλάβει άμεσα το service των κουφωμάτων σου.

 1. Πρόβλημα με το μηχανισμό των κουφωμάτων

Όταν δεν υπάρχει φροντίδα για τη λίπανση των μεταλλικών εξαρτημάτων των κουφωμάτων σου, είναι πολύ πιθανό μετά από χρόνια να αρχίσουν να “κολλάνε”, δηλαδή να παρουσιάζουν δυσκολία στο άνοιγμα και στο κλείσιμο. Είτε οι πόρτες είναι απλές, είτε πτυσσόμενες αλουμινίου ή πλαστικές, είτε φυσαρμόνικα μπορεί με το καιρό να παρουσιάσουν βλάβη.

 1. Βλάβη στη σίτα

Αν τα κουφώματα αλουμινίου στο χώρο σου συνδυάζονται με σίτα, είναι πιθανό κάποια στιγμή να χρειαστείς αλλαγή πανιού σίτας. Επισκευή σίτας μπορεί να χρειαστείς και για τον οδηγό της, το λάστιχο ή άλλο μέρος της.

 1. Σημάδια φθοράς στην κάσα

Η κάσα της μπαλκονόπορτάς σου μπορεί, με τα χρόνια, να εμφανίσει σημάδια καταπόνησης. Ωστόσο, αυτό ισχύει περισσότερο για τα κουφώματα από ξύλο και λιγότερο για τα αλουμινίου. Ωστόσο, ένα φανερό σημάδι από χτύπημα ή μια γρατζουνιά θα χρειαστεί επισκευή μπαλκονόπορτας από τους ειδικούς.

Κουφώματα PVC: Ποια είναι τα πλεονεκτήματά τους;

Τα κουφώματα pvc, συγκεντρώνουν πολλά πλεονεκτήματα που τα κάνουν να ξεχωρίζουν ως σύστημα κουφώματος. Ποια είναι αυτά;

Συμβάλλουν στην εξοικονόμηση χρημάτων.
Απαιτούν ελάχιστες ανάγκες συντήρησης.
Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά και δύσκολα παρουσιάζουν βλάβες.
Συνδυάζουν χαμηλό κόστος εγκατάστασης με υψηλή ποιότητα.
Βοηθούν σημαντικά στη θερμομόνωση.
Προστατεύουν από την ηχορύπανση.

Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές για κουφώματα PVC;

Τα συνθετικά κουφώματα έχουν μεγάλη ποικιλία εφαρμογών και είναι κατάλληλα, τόσο για εξωτερικούς, όσο και για εσωτερικούς χώρους. Αξίζει να γνωρίζεις, ότι τα πλαστικά κουφώματα διατίθενται σε διάφορα χρώματα, ακόμα και σε απομίμηση ξύλου, προκειμένου να ταιριάζουν με την αισθητική σου. Έτσι, τα κουφώματα pvc μπορούν να χρησιμοποιηθούν για:

Εσωτερικές & Εξωτερικές πόρτες PVC

Μπαλκονόπορτες PVC

Παράθυρα PVC (Συρόμενα, Ανοιγόμενα & Σταθερά)

Παντζούρια PVC

Όπως καταλαβαίνεις, τα κουφώματα PVC μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη ενός σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου. Μάλιστα, χάρη στα συνθετικά κουφώματα μπορείς να επενδύσεις το χώρο σου με ποιοτικά παράθυρα και πόρτες, σε οικονομικές τιμές.